Gemensamma faciliteter

Parkering

I Måsängen tillhör det ett garage till varje lägenhet, och utöver det har vi 38 avgiftsbelagda P-platser utomhus samt några korttidsparkeringar.

Grillplatser

Utanför Timmerslätt 16 finns grill, stor nog för över 20 personer att grilla samtidigt. Grillen används ofta vid gemensamma tillställningar och städdagar, men vem som helst får använda den. Det finns också en grill vid infarten vid Timmerslätt 12

Soprum och återvinning

I vårt gemensamma soprum kan du lämna restavfall, kompost och ljuskällor. Kartong, glas, metall och plastavfall lämnas på någon av de två återvinningsstationerna som hittas i anslutning till vårt område. Läs mer här om sopor och återvinning.

Måsen

Måsen är ett skyddsrum med ingång på gaveln av Timmerslätt 31. I fredstid används detta dock till en del av våra gemensamma resurser så som gym, pingisrum och pub. Dessa bokas via en panel i tvättstugan. eller via webbsida. Där finns också expeditionen dit du kan gå och träffa styrelsen på expeditionstiden.

Gym

Vårt gym är inte stort, men där finns en ordentlig multimaskin, cykel, gångband hantlar mm.

Pingisrum

Där finns ett bord med nät, så du som vill spela behöver bara ta med racket och bollar.

Pub

Pub står det på dörren, och möjligen anspelar det på den engelska traditionen där en pub inte har öppet långt fram på småtimmarna. Eftersom det finns lägenheter precis ovanför lokalen så har det bestämts att det skall vara tyst där efter klockan 18. Lokalen kanske därför bäst lämpar sig för barnkalas och liknande.

Bokning och kostnader

För att använda våra gemensamma lokaler behöver du först boka dem. Det gör du via bokningspanelen i tvättstugan eller via bokningssidan.

Föreningen tar ut en mindre avgift för vissa av lokalerna enligt:

  • Tvättstugan: 50:-/gång, 
  • Gymmet: 20:-/gång
  • Puben och pingisrummet: gratis

Verktyg

Föreningen har en del trädgårdsverktyg, stegar, rensband för avlopp, högtryckstvätt, elektrisk häcksax mm som alla medlemmar kan låna kostnadsfritt. Utlämning och återlämning på expeditionstiderna.

Tvättstuga

I Måsängen har vi en grovtvättstuga som innehåller en tvättmaskin (9 kg), en torktumlare samt en mangel.

Tvättpass bokas i bokningsterminalen som är placerad i tvättstugan eller via bokningssida. Bokning krävs för både tvättmaskin och torktumlare men mangeln kan användas utan bokning.

Efter tvätt gör du ren utslagslådan bakom maskinen, d.v.s. ta bort luddet från den perforerade plåten. Torka av maskinen med fuktig trasa. Luddfiltren i torktumlaren skall rengöras efter varje tumling.

Ordningsregler i våra gemensamma lokaler

För alla våra gemensamma lokaler gäller att de skall lämnas i samma skick som du vill att den skall vara när du kommer till ditt pass. Detta innebär bl a att golvet skall vara sopat eller moppat.

Bokningssystemet

För att boka ett pass i tvättstuga, gym, pingisrum eller puben kan du använda bokningspanelen i tvättstugan eller webbsida.